svētdiena, 2010. gada 3. oktobris

Oranžsārtā rudens ēdiens :)



1 neliels ķirbis
150 g rīsu
100 g tomātu
1 sīpols
1 ķiploka daiviņa
1 glāze buljona
2 ēdamkarotes augu eļļas
4 ēdamkarotes rīvēta siera
sāls un pipari pēc garšas

Nomizo nelielu ķirbi, pārdala uz pusēm, izņem saturu un piepilda ar iepriekš izmērcētu rīsu, sagrieztu svaigu tomātu, sīki sagriezta un apcepta sīpola maisījumu. Pieliek sāli un piparus. Pievieno sarīvētu ķiploku.
Pildītās ķirbja pusītes cep gatavas cepeškrāsnī lielā karstumā (15 minūtes); iepriekš abās pusītēs ielej buljonu. Kad ķirbis gandrīz gatavs, to aplaista ar augu eļļu un apkaisa ar rīvētu sieru.

recepte no šejienes: http://darzeni.freehostia.com/darzeni/kirbis_receptes.php

Nav komentāru: