pirmdiena, 2010. gada 8. novembris

Želeja Latvijai


Sastāvdaļas:
Piena želeja:
želatīns, 
nedaudz vaniļas,  
cukurs pēc garšas
1 glāze piena;
  
Dzērveņu želeja:   
želatīns,
cukurs pēc garšas,  
citrona miziņa,   
kanēlis,
3 glāzes ūdens,
150 g dzērvenes;
   
Vaniļas mērce:   
1 l piena,
5 olu dzeltenumi,   
vaniļa,
cukurs pēc garšas.
  
Pagatavošana:
Gatavojam dzērveņu želeju: dzērvenes nomazgā, izlasa, ieber verdošā ūdenī virt, pieliek kanēļa miziņu, pierīvē citrona miziņu, pavāra. Izspiež sulu, pieliek cukuru, atdzesē remdenu un pievieno uzbriedinātu želatīnu, samaisa. Želeju sadala divās daļās: vienu daļu salej stikla traukā, noliek aukstā vietā saželēt; otru daļu želejas patur siltumā.
Gatavojam piena želeju: pienu ar cukuru un vaniļu uzvāra un atdzesē remdenu, pievieno uzbriedinātu želatīnu  un samaisa. Pilnīgi atdzisušu lej pāri dzērveņu želejai. Želeju ieliek vēsumā sastingt. Kad tā sastingusi, tad to pārlej ar atlikušo dzērveņu želeju.
Gatavojam vaniļas mērci: pienu ar vaniļu uzvāra, olu dzeltenumus saputo ar cukuru, pielej dažas karotes verdoša piena, samaisa un pielej pārējam pienam, maisot uzkarsē (vārīt nedrīkst!). Atdzesē, pasniedz mērces traukā pie Želejas Latvijai.


avots: mammam.lv

Nav komentāru: